Reflecties in de Oude Gracht

15

Meestal wordt het niet gezien. Of, als het wordt gezien, dan valt het bijna niet op. Maar als het opvalt dan weet je niet wat je ziet. Boven op het water van De Oude Gracht wordt iedere dag op een flinterdun laagje een voorstelling gegeven. De Oude Gracht ligt beschut in de oude binnenstad en wordt uit de wind gehouden door statige gevelpartijen. Het rimpelloze water in het kanaal weerkaatst de in vaste stof gebouwde stad als een aas in het kaartspel. De tekening komt tot leven door de deining van een rakelings overvliegende vogel een eend die sporen door het water trekt of de verstorende schroef van een plezierboot die door de gracht vaart. De volledige serie staat nu online op mijn website in de categorie Oude Gracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>